Közélet

Szőregen is gyűlnek a búzaszemek

Szőregen is gyűlnek a búzaszemek

2021. július 22., csütörtök
Szőregen is gyűlnek a búzaszemek

A NAK és a MAGOSZ által közösen szervezett program évről évre több tízezer gyermek ellátásához járul hozzá. A jótékonysági akció a magyarlakta települések gazdálkodóinak búza adományait gyűjti össze, majd a lisztté őrölt búzát a Kárpát-medencei magyar gyermekek, és családok ellátására ajánlják fel.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem kezdeményezés idén 2021. áprilisában Zentán indult búzaszenteléssel. Jelenleg az adományok begyűjtésé folyik, majd a program augusztus 6-án Ópusztaszeren a Nemzeti Történeti Emlékparkban zárul a búzaösszeöntés ünnepével.

Csongrád-Csanád megyében 9 helyszínen gyűjtik az adományokat, mely 2021-től nemcsak termény vagy pénzügyi felajánlás útján lehetséges, hanem az adó 1%-ával is. Szőregen Rózsavölgyi József segítségével folyik a gyűjtőmunka, jelenleg 49 gazda ajánlotta fel segítségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.