Közélet

Szabadtéri tűzesetek és halálos baleset - a Csongrád-Csanád megyei tűzoltók 24 órája

Szabadtéri tűzesetek és halálos baleset - a Csongrád-Csanád megyei tűzoltók 24 órája

2021. július 6., kedd
Szabadtéri tűzesetek és halálos baleset - a Csongrád-Csanád megyei tűzoltók 24 órája

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye beszámol az esetekről, ahova hétfőn illetve ma délelőtt riasztották a hivatásos egységeket: a meleg visszatértével újra megszaporodtak a tüzek, de két balesetnél is szükség volt a segítségükre.

Hétfőn négy szabadtéri tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit.

A délutáni órákban tarló égett húsz négyzetméteren veszélytelen környezetben Hódmezővásárhely-Vajhát közelében. A tüzet a város hivatásos egységei hárították el.

Egy Ruzsához közeli tanyán gaz, avar és száraz fű égett ötszáz négyzetméteren, amelyet a ruzsai hivatásos tűzoltók oltottak el.

Szegeden az 502. számú út közelében csaptak fel a lángok ezerötszáz négyzetméteren, ahol olajfák és száraz fű égett. Szintén Szegeden az Udvarhelyi utcában gaz és száraz fű égett kétszáz négyzetméteren veszélytelen környezetben. A szegedi tűzeseteknél a szegedi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Bordány közelében az 5428. számú út 4. kilométerszelvényében három személygépjármű ütközött. A ruzsai hivatásos tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították és megszüntették az üzemanyag folyást. A balesetben nem sérült meg senki.

Kedden a reggeli órákban Kistelek közelében az 5. számú főúton személyautó ütközött tehergépkocsival, majd az árokba sodródott. A műszaki mentést a kisteleki és a szegedi hivatásos tűzoltók végezték, akik a személygépkocsi utasát feszítő-vágó berendezés segítségével emelték ki az összeroncsolódott járműből. A személygépkocsi vezető életét már nem lehetett megmenteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.