Közélet

Újabb két áldozatot követelt a koronavírus

Újabb két áldozatot követelt a koronavírus

2021. június 18., péntek
Újabb két áldozatot követelt a koronavírus

A kormányzati portálon azt írták: 807 428-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 950-re, a gyógyultaké 734 627-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 42 851. Kórházban 289 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 43-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 4044-en vannak, a mintavételek száma 6 033 519-re nőtt.

Kiemelték, hogy az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően sikerült letörni a járvány harmadik hullámát. Magyarország továbbra is második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 55 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós 44 százalékos átlaggal. Eddig 5 millió 393 ezren regisztráltak és 92 százalékuk már fel is vette az oltást - tették hozzá.

Felhívták a figyelmet, hogy Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni awww.vakcinainfo.gov.huhonlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra awww.eeszt.gov.huhonlapon - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.