Közélet

Nem nőtt a patkányok száma az önkormányzati cég szerint

Nem nőtt a patkányok száma az önkormányzati cég szerint

2021. május 18., kedd
Nem nőtt a patkányok száma az önkormányzati cég szerint

Balaton Krisztina, az önkormányzati cég kommunikációs vezetője válaszlevelében azt írta, a társaság munkatársai a Vértónál csak elvétve észlelnek egy-egy példányt, valamint a horgászok is jelezni szokták feléjük, ha néha látnak, azonban tapasztalataik szerint nem nőtt a patkányok száma az elmúlt évekhez képest.

https://szegedma.hu/2021/05/orias-patkanyok-rohangalnak-fenyes-nappal-a-verto-kozeleben?fbclid=IwAR1kp_jvmTdeUESqKO7eyBbByCLTW6TcS8lNxtniQ8c9V9LRlN5AFYJ3C9k

Kiemelte, hogy elsősorban megelőzéssel küzdenek a patkányok túlzott elszaporodása ellen. A tóparton kihelyeztek 20 darab, általános szemétgyűjtésre alkalmas szeméttárolót, a szemetet rendszeresen elszállítják, a horgászat során keletkező nagyobb mennyiségű szemetet pedig a horgászat befejezése után minden horgász saját maga köteles haladéktalanul elszállítani, erre külön felhívták a pecások figyelmét, április vége óta már szórólapon is tájékoztatják őket erről.

Kiemelt képünk archív

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.