Közélet

Engedélyezték a nyári táborok megrendezését!

Engedélyezték a nyári táborok megrendezését!

2021. május 13., csütörtök
Engedélyezték a nyári táborok megrendezését!

A csütörtöki kormányinfón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentette, hogy idén lehet nyári táborokat szervezni! A napközis és az ottalvós táborokról szervezői felkészülten várták a bejelentést. A 2021. június 15-én kezdődő nyári szünetben közel másfél millió gyerek számára ér véget a tanév, akik számára nagyon fontos, hogy szabad nyaruk lehessen! A nyári szünet tizenegy hét hosszú lesz, így komoly fejtörést okozhat a szülőknek, hogy miként oldják meg a gyerekek elhelyezését.

„A gyermekek hosszabb-rövidebb ideig online tanultak, nem találkoztak kortársaikkal, illetve a korlátozások is megviselték őket. Kell nekik a szabadság, az önfeledt játék és az élmények, amiket a táborok adhatnak meg. Szülői szemszögből nézve a gyermekfelügyelet megoldásában kell a segítség, sok édesanyának, édesapának kellett kivennie a szabadságának nagyobb részét az elmúlt időszakban, akinek pedig még maradt pár kivehető nap, azoknak nem feltétlenül engedélyezi a munkaadója. – mondta el Tóth Béla a Taborfigyelo.hu portál vezetője. – A harmadik felet se felejtsük, a táboroztatókat. Rengeteg táborszervező várta a bejelentést, a hivatalos engedélyt, hogy tudják, lehetnek gyermektáborok, és lesz lehetőségük a gyerekekkel foglalkozni a vakáció alatt, ami a megélhetésük egy jelentős részét adja.”

A Táborfigyelő vezetője elmondta, hogy egy hónappal a vakáció kezdete előtt valamelyest jobban állnak a foglalásokkal, mint tavaly, de még mindig több mint a gyermek felének nincs lefoglalt tábora a nyárra.

„A tavalyi évben már megtapasztaltuk, mire számíthatunk, rohamra. Ezt előre jeleztük is a táborszervezőknek, ahogy a szülőknek is folyamatosan kommunikáltuk. Már az elmúlt két hétben látszott, hogy bizakodóak a szülők, megnőtt a látogatottság és a táborjelentkezések száma is, de az igazi dömping még csak most várható. Egyszerre szeretne most mindenki tábort foglalni, így a Táborfigyelő rendszerét is megerősítettük, hogy zökkenőmentesen tudják intézni a szülők a foglalásokat.” – mondta el Tóth.

Érdemes minél előbb foglalni, mert a kínálat is kisebb, mint tavaly, így a jó ár-érték arányú táborok turnusai idén még hamarabb telhetnek be, mint általában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.