Közélet

Maruzsa Zoltán: az óvodában és az alsó tagozaton a korábbi protokoll lesz érvényben

Maruzsa Zoltán: az óvodában és az alsó tagozaton a korábbi protokoll lesz érvényben

2021. április 15., csütörtök
Maruzsa Zoltán: az óvodában és az alsó tagozaton a korábbi protokoll lesz érvényben

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár azt mondta, hogy április 19-től az óvodákban és az általános iskolák alsós tagozatában visszatér a jelenléti oktatás. A többi évfolyamon május 10-től lesz így – tette hozzá. Hozzátette: Maruzsa Zoltán közölte 200 ezer oktatási dolgozót oltottak be a bölcsődéktől a gimnáziumokig.

Az általános iskolák alsó tagozatában nincsenek szaktanárok, így mindenki együtt van. Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy az alsó tagozaton korábban is kisebb volt a fertőzési ráta.

AZ ÓVODÁK ÉS AZ ALSÓ TAGOZATON A KORÁBBI PROTOKOLLHOZ TÉRÜNK MAJD VISSZA, ÍGY KÖTELEZŐ LESZ A HŐMÉRSÉKLETMÉRÉS, A FERTŐTLENÍTÉS ÉS A TÁVOLSÁGTARTÁS.

mondta az államtitkár.

Ismét működik majd a minisztériumban a korábbi ügyeleti rendszer. A nemzeti Pedagóguskar vezetője üdvözölte a kormányzati döntést, valamint a PSZ is. Az osztályok megfelezését nem lehet végrehajtani, mivel nincsen kétszer ennyi pedagógus a mostani rendszerben, és túlórát sem lehet elrendelni – ismertette az államtitkár.

Nem lehet elvárni a tanároktól a dupla munkát, így az alsó tagozaton nem lesz digitális oktatás – mondta az államtitkár. Maruzsa közölte, hogy aki 250 óránál többet hiányzik, és nem osztályozható, az osztályozó vizsgát tehet majd.

A tanév még nem ért véget, tudom, hogy ellenszélben kell dolgozni, vannak, akik azon dolgoznak, hogy a nyitás ne sikerüljön, és vannak, akik egyszerűen félnek, ez teljesen rendben van. A hiányzást igazolt hiányzásként kell elismertetnie a szülőnek. Az oktatást ki kell nyitni, nem maradhat az ország örökké bezárva - zárta gondolatait.

(via Origo)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.