Közélet

Impozáns lesz az új Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok

Impozáns lesz az új Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok

2021. április 3., szombat
Impozáns lesz az új Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok

Egyre inkább kirajzolódik, hogy miként fog kinézni a Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok. A Felső Tisza-parton épülő aréna munkálatai az ütemtervnek megfelelően haladnak, sőt bizonyos munkafolyamatokat a tervezetthez képest korábban tudnak elkezdeni. A tervezett határidőre mind a tíz főtartó a helyére került, elkészült továbbá az épület teljes monolit- és előregyártott szerkezete, így az egész lelátórendszer kiépítése befejeződött – tájékoztatta lapunkat a kivitelező WHB Group.

AZ ARÉNÁRÓL SZÁMOKBAN

A Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok három épületet foglal magában, összesen 29 ezer négyzetméter hasznos alapterületen. Az egyik épületben a Pick kézilabda-akadémiája kap otthont, a kisebb edzőcsarnokba 1500 néző fér majd be és itt mérkőzéseket is rendeznek majd a tervek szerint. Az Arénában 8300 néző ülhet a lelátóra, a földszinten 3+1 bejárat, az első emeleten további 1 bejárat lesz. Megoldódik a régi sportcsarnok legnagyobb hiányossága, azaz 555 parkolóhelyet is kialakítanak, emellett 14 autóbusz is parkolhat, valamint 277 biciklitároló is várja a látogatókat.

A régi stadion bontásánál 12 ezer köbméterföldet és 4200 négyzetmétersalakot mozgattak meg és elbontottak több mint 13 ezer négyzetméternyi épületet is. Az új csarnok alapozásához közel 6 ezer köbméter betont és 1100 tonna acélt használtak fel. Az acél tartószerkezet súlya 2400 tonna. A nagycsarnok 29 méter magas lesz, ami igazán impozáns látványt nyújt majd.
A szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok is a Modern városok program keretében épül meg közel 40 milliárd forintból.

– Mint egykori szegedi kézilabdázó átérzem és tudom, hogy milyen hiánypótló beruházás az új sportcsarnok építése. Ez is jól mutatja, hogy a Modern városok program végre kézzel fogható fejlesztéseket hozott Szeged életébe, végre valamit nem elvisznek, hanem idehoznak. Az utóbbi 10 évben megvalósult szegedi fejlesztések majdnem mindegyike a kormány finanszírozásában történt. Erre kiemelkedő példa a Modern városok program – mondta Bartók Csaba, a Modern városok program szegedi koordinátora.

Bánhidi Bence néhány napja olvasta, hogy nagyon jól halad az építkezés, el is ment arra. – Már ebben az állapotában is látszik, hogy egy egészen rendkívüli sportcsarnok épül Szegeden. Már nagyon várom, hogy átadják. Egészen biztos, hogy a csapat és a szegedi kézilabda is szintet lép ezzel a csarnokkal – mondta lapunknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.