Közélet

Egy tucatnyi kennelt újított fel a Tappancs Állatvédő Alapítvány

Egy tucatnyi kennelt újított fel a Tappancs Állatvédő Alapítvány

2021. április 16., péntek
Egy tucatnyi kennelt újított fel a Tappancs Állatvédő Alapítvány

Összesen 11 millió forintot fordított a Tappancs Tanya modernizálására a Tappancs Állatvédő Alapítvány. A pénzből 12 kennelt újítottak fel a régi karanténszárnyban kistestű kutyák számára és 3 új, mobil kennelt is kialakítottak, hogy egyúttal férőhelyet is bővítsenek. Farkas Gabriella kuratóriumi elnök elmondta, korábban ezek a bokszok törékeny hullámlemez oldalfallal rendelkeztek, amely amellett, hogy balesetveszélyes volt, nehezen is lehetett tisztítani.

– Most már téglafaluk van, így az ezekben elhelyezett kutyák nem látják egymást és nem is tudnak érintkezni. A kenneleket ki is csempéztük, így jól fertőtleníthetővé váltak – sorolta az alapítvány vezetője. A kennelek előtt egy nagy futtató részt is kialakítottak, amely lehetővé teszi azt, hogy az ott elhelyezett kutyák napi egy órát szabadon mozoghassanak.

A beruházásra az Agrárminisztérium pályázatán 5 millió forintot nyertek, ezt azonban további 6 millió forinttal ki kellett egészíteni. Farkas Gabriella elmondta, tavaly 10 millió forinttal több egyszázalékos felajánlást kaptak, mint amire számítottak. Ennek csaknem felét egy új szállítóautó megvásárlására költötték, a maradékot pedig erre a modernizálásra fordították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.