Közélet

Csaló weboldalakra hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal

Csaló weboldalakra hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal

2021. április 16., péntek
Csaló weboldalakra hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal

A GVH felhívja a figyelmet arra, hogy ezeket a weboldalakat különös körültekintéssel érdemes kezelni, hiszen ezek sokszor tisztességtelen oldalak lehetnek. Akik egészségügyi problémáktól szenvednek, sokszor különösen befogadóak lehetnek az új megoldásokra, kifejezetten ha azok ára kedvezőnek tűnik.

Amennyiben a hirdetett termék neve csak a görgetést követően, a honlap tartalmának közepe táján olvasható, esetlen nincs sehol feltüntetve cégnév akkor könnyedén áldozat lehet az óvatlan vásárló. Az is gyanús lehet, amikor egy magát orvosnak nevező személy "szólítja meg" az olvasót, a honlap a termékről különféle jótékony hatást állít, gyakran a tünetek azonnali megszűnését ígéri - ugyanakkor nem hivatkozik konkrét bizonyítékokra, illetve ilyeneket nem tesz elérhetővé.

A GAZDASÁGI VERSENYHIVATAL AZ ILYEN HONLAPOK ESETÉN AZT JAVASOLJA A FOGYASZTÓK SZÁMÁRA, HOGY:

  • Keressenek rá az ott megjelenített nevekre, intézményekre, képekre
  • Kérjék ki valódi szakemberek véleményét a termékekről
  • Győződjenek meg arról, hogy rendelés esetén kivel szemben és hogyan tudnak élni fogyasztói jogaikkal
  • Ha a megadott telefonszámon nem tudnak választ adni a forgalmazó kilétére, a termékkategóriára, illetve a fogyasztói jogok érvényesítésének módjára vonatkozó kérdéseire, ne rendeljék meg a terméket
  • A sürgető tartalmú üzeneteket, a termék korlátozott elérésére utaló állításokat mindig fenntartásokkal kezeljék

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.