Közélet

Az új áfaszabály fontos lehet, ha szokott Kínából rendelni

Az új áfaszabály fontos lehet, ha szokott Kínából rendelni

2021. április 9., péntek
Az új áfaszabály fontos lehet, ha szokott Kínából rendelni

A július 1-jéig megrendelt, illetve ezen a napon vagy ezt követően az EU vámhatárára érkező csomagokra, amelyeket ekkor jelentenek be szabad forgalomba bocsátásra, az új szabályok szerint vámáru-nyilatkozatot kell benyújtani és áfát kell fizetni.

Amennyiben eddig pár dolláros termékeket rendelt különböző kínai oldalakról, nem volt semmi külön dolga sem áfailag, sem postailag, azonban

EZENTÚL A HATÁRON EGY VÁMELJÁRÁSON ESNEK ÁT A RENDELT TERMÉKEK, ÉS KAP 27 SZÁZALÉK ÁFÁT.

A Magyar Posta közleménye szerint: A kisebb értékű árut tartalmazó küldemények többségét a Magyar Posta kezeli. A harmadik országból a küldemények a Nemzetközi Posta Kicserélő Központba érkeznek, itt a szabályok szerint válogatják július elsejéig a küldeményeken jelölt érték szerint. Az uniós áfairányelv változása a Magyar Posta Zrt-re is komoly terhet ró, mivel ez azt jelenti, hogy nem lesz válogatás, hanem minden árutartalmú küldemény vámeljárás alá kell kerüljön a megadott időponttól, és ez a változás akár százszorosára is növelheti a napi vámeljárások számát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.