Közélet

Kitartóan mentik továbbra is az állatokat a Tappancs Tanyán

Kitartóan mentik továbbra is az állatokat a Tappancs Tanyán

2021. március 18., csütörtök
Kitartóan mentik továbbra is az állatokat a Tappancs Tanyán

Napokon belül 12 új kennelt állítanak fel a menhely területén, ezért nem kell félbeszakítani a bajba jutott kóbor állatok mentését. Hetekkel ezelőtt bezárt a látogatók előtt a Tappancs Tanya: a koronavírus miatt nem fogadnak vendégeket.

Farkas Gabriella, az alapítvány kuratóriumi elnöke a Délmagyarnak, hogy az intézkedés oka az volt, hogy több kollégájuk megbetegedett és a kiesett munkatársakat csak így tudták pótolni, hogy az állatok ellátása ne sérüljön. Az intézkedést pedig meghosszabbították, amikor az országos járványügyi intézkedések életbe léptek.

Korábban is lelassult már az örökbefogadás rendszere, hiszen a kollégák egészségének megőrzése érdekében naponta csak egy családot fogadtunk, hogy legyen idő fertőtleníteni, és biztosítani tudjuk a megfelelő védőtávolságokat. Januárban és februárban azonban így is nagyjából 25 kutya talált új otthonra.

Mesélte Farkas Gabriella

A kuratóriumi elnök elmondta: Annak ellenére, hogy új gazdijelölteket nem fogadnak és nincs erre lehetőség, nem azt jelenti, hogy nem segítenek a kóbor kutyákon és macskákon, annak ellenére is, hogy nagyjából dupla annyi állat kerül be, mint amennyi kikerül. Szerencsére helyprobléma még nem merült fel. Múlt hétvégén adtunk örökbe például néhány kutyát Németországba. Ezeket már korábban lefoglalták, a helyük viszont most fel is szabadult. Emellett pedig pályázati forrásból felújítottunk 12 kennelt, amelyeket korábban elbontottunk, azonban napokon belül azok is készen lesznek, így plusz férőhelyet jelentenek majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.