Közélet

Csaknem félmillió újabb adag vakcina érkezett

Csaknem félmillió újabb adag vakcina érkezett

2021. március 11., csütörtök
Csaknem félmillió újabb adag vakcina érkezett

A kormányfő a vakcinákat szállító repülőgépnél úgy fogalmazott: "Végre ez a pillanat is elérkezett: megjött Magyarországra újabb 450 ezer adag vakcina, ezzel 450 ezer embert tudunk beoltani, és tudjuk őket megmenteni a betegségtől vagy az azzal együtt járó elhalálozástól".

Arra kért mindenkit, hogy miután a harmadik hullám nagy erővel támad, regisztráljon és oltassa be magát.

"Ez a vakcina jó, engem is ezzel oltottak be, és ha most sikerül a következő napokban ezeket beadnunk, akkor Magyarország továbbra is éllovas marad Európában az átoltottság tekintetében" - hangsúlyozta Orbán Viktor, akit február 28-án oltottak be a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájával.

Hozzátette ugyanakkor: nem más európai országokkal "futunk versenyt", hanem a vírussal, mert nem más európai országokat "akarunk legyőzni", hanem a vírust, hogy "minél több magyar ember életét megmenthessük".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.