Közélet

Továbbra is sokan veszik semmibe a maszkviselési kötelezettséget

Továbbra is sokan veszik semmibe a maszkviselési kötelezettséget

2021. január 29., péntek
Továbbra is sokan veszik semmibe a maszkviselési kötelezettséget

Kiss Róbert közölte: 87 emberrel szemben azért volt szükség rendőri fellépésre, mert tízezer lakosúnál nagyobb településen megszegte a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet; 14 embert figyelmeztettek, 41-en kaptak helyszíni bírságot, 32-t feljelentettek.

Szabálytalan maszkviselés miatt tömegközlekedési eszközökön és várakozóhelyein nyolc, üzletekben, bevásárlóközpontok területén 12 ember ellen intézkedtek csütörtökön.

Az alezredes hozzátette: a maszkviselési szabályok megszegése miatt bevezetésük óta összesen 21 943-szor intézkedtek a rendőrök.

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 802 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 205 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 597 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitva tartására vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Közölte: csütörtökön a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 280 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. A november 4-étől hatályos kijárási korlátozás, majd az azt november 11-étől felváltó kijárási tilalom idején már 30 819 esetben kellett fellépniük szabályszegőkkel szemben - mondta Kiss Róbert.

Csütörtökön is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 30 esetben léptek fel. Az átutazókat szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 10 566-szor intézkedtek.

Az elmúlt napon 7854 esetben ellenőrizték személyesen a rendőrök a hatósági házi karanténban lévőket és 2629 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el. Jelenleg 17 540-en vannak hatósági házi karanténban. Közülük 1688-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat - ismertette az alezredes.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.