Közélet

Úgy tűnik, mégis lakat kerül a Cserepes sori piacra

Úgy tűnik, mégis lakat kerül a Cserepes sori piacra

2020. december 22., kedd
Úgy tűnik, mégis lakat kerül a Cserepes sori piacra

Vasárnap megírtuk, hogy Szabó Bálint független önkormányzati képviselő, a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója szerint egyelőre nem kerül sor a Cserepes sori piac bezárására, mert járványügyi veszélyhelyzet alatt nem lehet felmondani az önkormányzati helyiségek bérleti szerződését.

A Cserepes sori piac vezetősége által küldött közleményében ezzel szemben az áll, hogy január 31-én végleg bezár a vásártér.

“A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet ideje alatt lejáró, az állam vagy helyi önkormányzat tulajdonában lévő lakásra kötött lakásbérleti szerződés, valamint az állami vagy önkormányzati tulajdonú helyiségre vonatkozó bérleti szerződés új pályázat kiírása nélkül a bérlő egyoldalú, a veszélyhelyzet ideje alatt – de legkésőbb a szerződés lejártának utolsó napján – megtett írásbeli nyilatkozata alapján a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbodik” – olvasható a közleményben.

Rávilágítanak, a kormányrendelet azt mondja ki, hogy az önkormányzati tulajdonú helyiségekre vonatkozó bérleti szerződés, új pályázat kiírása nélkül a bérlő egyoldalú, veszélyhelyzet ideje alatt, de legkésőbb a szerződés lejáratának utolsó napján megtett írásbeli nyilatkozata alapján a bérleti szerződés ideje a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbodik.

„A fenti rendelkezés kapcsán fontos megjegyezni, hogy a rendelet kifejezetten akként fogalmaz, hogy az önkormányzati tulajdonú helyiségekre vonatkozó bérleti szerződésre irányadó az idézett jogszabályhely,

azonban a Cserepes Sori Piac Kft. által bérbe adott helyiségek tulajdonosa nem Szegedi Megyei Jogú Város Önkormányzata, hanem maga a Cserepes Sori Piac Kft., ezért az idézett jogszabály nem vonatkozik a Társaság bérleti szerződéseire.”

– fogalmaz a kommüniké.

Megemlítik, hogy a Társaság taggyűlése által meghozott határozatok továbbra is érvényben vannak, amelyek szerint a Cserepes sori piac 2021. január 31-vel bezár.

Kiemelik, hogy a taggyűlésen a Társaság egyik tagja sem ellenezte a bezárást.

„A mai napig a piacon bérleti szerződéssel rendelkező 34 bérlőből szinte mindegyik átvette már a bérleti szerződésének felmondását. A kereskedők közül több, mint 25-tel már aláírtunk egy megállapodást, amelyben tudomásul veszik és elfogadják a felmondást. Rögzítettük, hogy utoljára január 31-én nyitnak majd ki, valamint legkésőbb február 15-ig vagy elbontják saját tulajdonú pavilonjaikat, vagy a piac tulajdonában álló pavilonokat visszaadják a piac használatába” - zárul a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.