Közélet

Cáfolja a bíróság Márki-Zay Péter állításait

Cáfolja a bíróság Márki-Zay Péter állításait

2020. december 4., péntek
Cáfolja a bíróság Márki-Zay Péter állításait

Szerdán írtuk meg, hogy újabb pert vesztett Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármesternek az elsőfokú ítélet szerint 400 ezer forintot kell fizetnie, mert a bíróság szerint alaptalanul rágalmazta Lázár Jánost.

A tárgyalás után Márki-Zay Péter amellett, hogy fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen és pénzgyűjtést indított, élesen a kritizálta a bíróságot, mert szerinte koncepciós ítélet született.

A Szegedi Törvényszék pénteken közleményt adott ki, amelyben csak monogramokkal jelöli az érintett személyeket, de könnyen beazonosítható, hogy kikről van szó.

"2020. december 2. napján a Szegedi Járásbíróság L. J. magánvádló feljelentése alapján indult magánvádas büntetőeljárásban nem jogerős ítéletével M-Z. P. vádlottat bűnösnek mondta ki nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében. A tárgyaláson a sajtó előzetesen regisztrált képviselői is megjelentek.

A tárgyalás megnyitását követően a magánvádló jogi képviselőjének indítványára az eljáró bíró a jogszabályi rendelkezésekkel összhangban zárt tárgyalást rendelt el. Az eljárás koncepciós megjelölését a Szegedi Törvényszék határozottan visszautasítja, hiszen ezen megjegyzés minden jogi és ténybeli alapot nélkülöz.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője – felmentés iránt – fellebbezést terjesztett elő"- írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.