Közélet

120 gyermeknek segített a Szent Gellért Szeminárium

120 gyermeknek segített a Szent Gellért Szeminárium

2020. december 23., szerda
120 gyermeknek segített a Szent Gellért Szeminárium

A papnövendékek a Szeged-Csanádi Egyházmegyében élő nehéz sorsú gyermekek karácsonyát akarták szebbé tenni. A katekéták segítségével száz olyan gyermeknek gyűjtöttek, akiket a hittanórákról is személyesen ismernek, és valóban rászorulnak a segítségre. Az első tizenegy gyermek számára az ajándékcsomagot a szeminárium közössége állította össze és ehhez csatlakozott az a mintegy száz jó szándékú ember, akiknek nagylelkűségéből adódóan a kezdeményezés sikerrel zárult. A felajánlásoknak köszönhetően harmincöt településen mintegy százhúsz gyermeket sikerült megajándékozni.

A felhívásra az egyházmegye különböző településeiről érkeztek ajándékok, sőt a németországi Hamburgból is jelentkezett adományozó. A gyűjtés december 15-én zárult, az ajándékokat 21-én adták át. A csomagokat atyák, papnövendékek és a Kateketikai Iroda munkatársai szállították ki a hitoktatókhoz, akik még karácsony előtt eljuttatják a rászoruló gyermekeknek.

A kiszállítás során néhány helyen lehetőség nyílt arra is, hogy az atyák és a kispapok személyesen adják át karácsonyi meglepetést. Ezalatt több nehéz sorsot is megismerhettek. Olyan családokkal találkoztak, ahol ez a kis ajándék tényleg a világot jelentette, megszépítve ezzel karácsony ünnepét. A szervezők köszönetet mondanak azoknak, akik az adventi kezdeményezéshez csatlakoztak és a szervezést segítették.

(Forrás: Szent Gellért Szeminárium, fotó: Tapodi Krisztián)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.