Közélet

Püspökké választották Balog Zoltán egykori minisztert

Püspökké választották Balog Zoltán egykori minisztert

2020. november 6., péntek
Püspökké választották Balog Zoltán egykori minisztert

A Dunamelléki Református Egyházkerület csütörtökön 67 százalékos szavazattöbbséggel választotta püspökévé Balog Zoltánt.

"Bár tudjuk, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, mégis gyakori tapasztalatunk, hogy a felelősséggel járó feladatok időről időre megtalálják a szolgálatra kész embereket. Olyanra viszont aligha találunk példát Magyarország történetében, hogy egy miniszterből püspök legyen" - írta gratuláló levelében Orbán Viktor.

Hozzátette: meggyőződése, hogy Balog Zoltán kivételes életútja és számtalan szolgálati helyen szerzett tapasztalata "nagy áldás lesz az egész egyházkerület és minden református testvérem számára".

"Engedje meg, hogy megválasztása alkalmából tiszta szívből gratuláljak, püspöki szolgálatához sok erőt, bölcsességet és jó egészséget kívánjak!" - zárta levelét Orbán Viktor.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.