Közélet

Határrendészeti pályázatot nyert a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

Határrendészeti pályázatot nyert a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

2020. november 9., hétfő
Határrendészeti pályázatot nyert a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium és jogutódja, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ, Rendőrképző Akadémia, Járőrképző Tagozat Szeged 2017 óta az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) partnerakadémiai hálózatának tagja.

This activity has received funding from Frontex
Frontex is not responsible for the views displayed in the publications and/or in the activities for which the grant is used
Projekt száma: 2019/297/TRU

A számos európai országot tartalmazó együttműködési rendszer keretében Intézményünk és az Észak- Macedón Belügyminisztérium Tréning Központja konzorciumként nyerte el a Frontex által, 2019/CFP/TRU/01 számon, „Képzési tevékenységek kidolgozása és végrehajtása határ- és partiőrök számára” címmel kiírt pályázatot.

A két iskola által benyújtott nyertes projekt címe: „4 létfontosságú SQF-en és CCC-n alapuló Schengen kompatibilis képzés végrehajtása a Nyugat-Balkánon”.

A két iskola 4 képzést tartott meg - melyek mindegyike sorosan kapcsolódik a határrendészet által kezelt feladatrendszerhez - ezzel is erősítve az intézmények továbbképzési programjait, és a Nyugat- Balkáni határrendészeti együttműködést.

A képzések címe:
– Az elsővonalas szűrés a határellenőrzés során terrorizmus tekintetében, terrorizmus
– Professzionális és gyors határellenőrzés a schengeni övezetben
– Dokumentum ismeret - Harc a hamisított dokumentumok ellen a bemutatott
dokumentumokkal összefüggésben
– A nagy értékű lopott vagy manipulált járművek észlelésének lehetőségei az első vonalas
határellenőrzés során

Írta: Dr. Várkonyi Tamás r. őrnagy

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.