Közélet

A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium sikeres állománycsere programon van túl

A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium sikeres állománycsere programon van túl

2020. november 11., szerda
A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium sikeres állománycsere programon van túl

A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium valamint jogutódja, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ, Rendőrképző Akadémia, Járőrképző Tagozat Szeged 2017 óta az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) partnerakadémiai hálózatának tagja.

This activity has received funding from Frontex
Frontex is not responsible for the views displayed in the publications and/or in the activities for which the grant is used
Projekt száma: 2019/298/TRU

A számos európai országot tartalmazó együttműködési rendszer keretében az Intézmény és a Romániában, Nagyváradon működő Avram Iancu Határőrképző Iskola konzorciumként nyerte el a Frontex által, 2019/CFP/TRU/01 számon, „Képzési tevékenységek kidolgozása és végrehajtása határ- és partiőrök számára” címmel kiírt pályázatot.

A két iskola által benyújtott nyertes projekt címe: „Állománycsere program a Magyar és a Román Határrendész Képző Intézmények között a legjobb gyakorlatok elsajátítása érdekében”.

A két iskola 4 találkozót tartott, kettőt Magyarországon és kettőt Romániában, melyek mindegyike sorosan kapcsolódott a határrendészet által kezelt feladatrendszerhez.

A találkozók során az iskolák szakértői a két ország legjobb gyakorlatait sajátították el, ezzel is erősítve az országok határrendészeti képzését, valamint az intézmények közötti együttműködést.

Írta: Dr. Várkonyi Tamás r. őrnagy

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.