Közélet

A polgárőröknek is több feladatuk van a járvány miatt

A polgárőröknek is több feladatuk van a járvány miatt

2020. november 10., kedd
A polgárőröknek is több feladatuk van a járvány miatt

Az elmúlt két hétben kétszer is szigorított a kormány a koronavírus-fertőzés miatt hozott intézkedéseken. A vírusfertőzés második hulláma nemcsak az egészségügyi dolgozókra, de a rendőrségre is nagyobb terhet ró. A megnövekedett feladatok ellátásában a polgárőrök is segítenek - ahogy a pandémiás időszakon kívül is -, szorosan együttműködve a Szegedi Rendőrkapitánysággal és az önkormányzattal.

- A hétfőn az Országos Polgárőr Szövetségtől kapott körlevélben foglaltaknak megfelelően az egyesületek növelik a közterületi szolgálatok és a hatóságokkal közösen ellátott szolgálatok számát. Tapasztalataink szerint Szegeden a legtöbben betartják a megelőzéssel kapcsolatban hozott szabályokat. Az elmúlt hétben a kijárási korlátozás kapcsán is felelős állampolgári magatartást tapasztaltunk, reméljük, hogy ez a szerda éjféltől bevezetésre kerülő kijárási tilalom során is elmondható lesz - írta lapunk megkeresésére Horváth S. András, a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének sajtóreferens-helyettese.

Hozzátette, Szegeden jelenleg 10 egyesület tagjai látnak el szolgálatot, mindezt szabadidejükben, önkéntesen vállalva. A lakosság részéről általában pozitív megítélést kapnak és sokan örülnek annak, hogy jelen vannak a közterületeken. Az egyesületekhez folyamatosan érkeznek jelentkezések, egyre több fiatal is kíváncsi a polgárőrök feladataira, így az utánpótlás folyamatos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.