Közélet

Ünnepi közgyűlésen köszöntötték Szeged kitüntetettjeit

Ünnepi közgyűlésen köszöntötték Szeged kitüntetettjeit

2020. október 23., péntek
Ünnepi közgyűlésen köszöntötték Szeged kitüntetettjeit

A közgyűlés Botka László polgármester ünnepi beszédével kezdődött, amiben kiemelte, hogy a szegedieknek fontos szerep jutott az 1956-os forradalomban, mivel Szegeden az egyetemisták fogalmazták meg először a forradalom követeléseit. Beszédében külön kitért a koronavírus-járványra is. - A szegediek összefogásának és fegyelmezettségének köszönhetően a járvány első hullámát sikerrel vészeltük át, ez most is így lesz. Mert Szeged a bajban mindig összezár, városunk régmúltba visszanyúló története is ezt igazolja. Túléltük mi a tatárjárást és a törökök pusztítását, az orosz megszállást. Tűzvészek és árvizek sodorták többször veszélybe közösségünk jövőjét, de az összefogásnak köszönhetően mindig megmenekült városunk -mondta Botka László.

Elsőként Szeged új díszpolgárát, Katona Mártát, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikájának csecsemő- és gyermekgyógyász professzorát köszöntötte Botka László. - Katona Márta hosszú évtizedek óta oktatóként és orvosként is felbecsülhetetlenül értékes munkát végez a gyermekeink egészségének védelmében. Határon innen és túl is sok száz szülő áldhatja ezért nevét - mondta ünnepi beszédében a kitüntetettről a polgármester.

A díszpolgári elismerés mellett Pro Urbe-díjat adományozott a közgyűlés Géczi József Alajos nyugalmazott címzetes egyetemi docensnek és Pál József irodalomtörténésznek, egyetemi tanárnak, az MTA doktorának. Szegedért Emlékérmet vehetett át Bodor Dezső, a Szegedi Vízmű Zrt. műszaki igazgatója, Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma alapító-tulajdonosa, és Kövér László, a Kövér Béla Bábszínház korábbi igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.