Közélet

Szlovák embercsempészt dugtak dutyiba Szegeden

Szlovák embercsempészt dugtak dutyiba Szegeden

2020. október 7., szerda
Szlovák embercsempészt dugtak dutyiba Szegeden

A megalapozott gyanú szerint a szlovák állampolgárságú férfit október 5-én röviddel éjfélt követően vonta ellenőrzés alá a rendőrjárőr Ruzsa külterületén. A gyanúsított által vezetett gépjárműben ekkor 17 személy tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A nyomozás során az is megállapítást nyert, hogy a gyanúsított utasai röviddel azt megelőzően illegálisan lépték át a szerb–magyar határt, majd szálltak be Ruzsa külterületén a szlovák férfi által vezetett gépkocsiba az előre megbeszélt hangjelzéseket követve.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést.

A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a szabadlábon történő védekezés érdekében a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.