Közélet

Egyelőre még nem indul el a távfűtés Szegeden

Egyelőre még nem indul el a távfűtés Szegeden

2020. október 2., péntek
Egyelőre még nem indul el a távfűtés Szegeden

– A városi szintű távfűtési szolgáltatást akkor vagyunk kötelesek megkezdeni, ha a napi átlaghőmérséklet 10 fok alá csökken, vagy 2 egymást követő napon át 12 fok alatt alakul, esetleg szeles időben 1 napon keresztül 12 fok alatt marad – mondta a városi rendeletről Kóbor Balázs, a Szegedi Távfűtő Kft. ügyvezetője.

Ettől pedig még messze vagyunk, ráadásul a következő napokban melegedés várható. Szombatra például az előrejelzés szerint akár 30 fok is várható, de az utána következő napokban is 20 fok feletti napi maximumokra számíthatunk.

– Mivel jövő hét végéig biztosan marad az enyhe idő, addig nem lesz szükség a szolgáltatás beindítására. Azt egyébként először az óvodák és a bölcsődék számára szoktuk elvégezni kérés esetén, de még egyetlen intézménytől sem érkezett ilyen – tette hozzá Kóbor Balázs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.