Közélet

A Jobbik szerint a polgármester diktatúrát épít Ferencvárosban

A Jobbik szerint a polgármester diktatúrát épít Ferencvárosban

2020. október 10., szombat
A Jobbik szerint a polgármester diktatúrát épít Ferencvárosban

Lassan nem telik el nap anélkül, hogy ne esnének egymásnak a baloldali politikai erők Ferencvárosban. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen, amelyről Baranyi Krisztina betegség miatt távol maradt, elszabadultak az indulatok. MSZP-s, DK-s, és jobbikos képviselők azt sérelmezték, hogy

a javaslataik hónapokkal a benyújtásukat követően sem kerülnek a testület elé, mert Baranyi kénye-kedve szerint szelektál, és azokat a témákat, amelyekkel ő nem ért egyet, napirendre sem hajlandó venni.

A blog szerint a cérna Szilágyi Zsoltnál (Jobbik) is elszakadt. Szerinte felháborító, hogy Baranyi Krisztina egyszemélyben szeretne dönteni a képviselők javaslatairól. Mint mondta: olyan az elmúlt években ­– még a Fidesz vezetése alatt – sem fordult elő, hogy egy képviselő előterjesztése ne került volna napirendre.Szilágyi Zsolt szerint a polgármester hiába hangoztatja, hogy részese az összefogásnak, általában az derül ki, hogy ez nem igaz.„Baranyi pitiáner bosszúja, hogyha az ember nem ért vele egyet, akkor megpróbálja elkaszálni az előterjesztését” – fogalmazott.

Szilágyi a korábban benyújtott javaslata mellett kardoskodott, amely arról szólt, hogy a Hivatal épületére kerüljön ki a Fradi zászlója. A jobbikos képviselő Baranyi fejéhez vágta azt is, hogy a választás előtt politikai célokból Ferencváros – Újpest derbi kapcsán kiírja a közösségi oldalára, hogy a IX. kerület és az FTC az egy, meg gratulál a csapatnak amiért 25 év után kijut a BL-re, de amikor arról van szó, hogy kikerüljön a Ferencváros zászló arra az épületre, ahol 1899. május 3-án megalakult a klub, akkor megvitatásra sem méltatja.

Jó lenne, ha befejeznék a diktatúrát a kerületben! Miért kell akadályozni a képviselők előterjesztését? A testület majd eldönti, hogy elfogadjuk vagy sem

– zárta a beszédét Szilágyi.

A zászló végül kikerült a Polgármesteri Hivatal homlokzatára, oda, ahová nem is olyan régen Baranyi a szivárványos lobogót tűzte ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.