Közélet

Mi dönthetünk, hogy mi legyen a neve a vadaspark kis pingvinjének

Mi dönthetünk, hogy mi legyen a neve a vadaspark kis pingvinjének

2020. október 5., hétfő
Mi dönthetünk, hogy mi legyen a neve a vadaspark kis pingvinjének

Aki nem ismeri az állatkerti szakkifejezéseket, első pillanatra meglepődhet, hogy miért jó, ha egy pingvin kezet csipkedve táplálkozik. Természetesen nem erről van szó, hiszen az augusztusban kikelt idei pingvin szigorúan csak hallal táplálkozik, de azt immár nem szülei szállítják neki, hanem a gondozója kezéből fogadja el. Ehhez hozzá kell szoktatni a madarakat, ilyenkor elkülönítik a csapattól és úgy látnak hozzá az etetéshez.

Ahogy a kis pingvin megszokja ezt az etetési formát, vissza is térhet a csapatba. Bár termetre hasonló a szüleihez, egyelőre könnyű megkülönböztetni a felnőttektől, mert még szürkés színű. A fióka szüleit Törpapának és Grünnek hívják – ami annyiban furcsa, hogy az előbbi az anya neve.

Az viszont, hogy az ő neve mi lesz, azt névadó pályázaton kívánják eldönteni, a javaslatokat erre az info@zoo.szeged.hu e-mail-címre várják.

(Forrás: Szegedi Vadaspark)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.