Közélet

Szigorítanak az iskolába járás szabályain

Szigorítanak az iskolába járás szabályain

2020. szeptember 17., csütörtök
Szigorítanak az iskolába járás szabályain

Csak ott állnak át a digitális tanrendre a tanintézmények, ahol ezt a koronavírus-járvány elleni védekezés megkívánja. Hogy a legtöbb iskolában zavartalanul menjen az oktatás, ahhoz eddig is fontos szabályokat kellett betartani. Orbán Viktor szerdán bejelentette, hogy október 1-től további két fontos szigorítást vezetnek be, ami a tanulók, a pedagógusok és a szülők egészségét egyaránt óvja.

  • Kötelező lesz a testhőmérséklet mérése minden diák és tanár esetében az iskolába lépés pillanatában.
  • Csak a diákok és az iskola dolgozói léphetnek beaz intézménybe.

    A döntésekkel kapcsolatban megkerestük a Szegedi Tankerületi Központot, hogy miként készülnek az új intézkedésekre, amint megjönnek a válaszok, megírjuk azokat.

Teljes táppénzt kapnak az iskolában megbetegedett tanárok

Minden tanár teljes összegű táppénzben részesül, aki az iskolában fertőződött meg koronavírussal, vagy az intézménybeli történés miatt kényszerül karanténba - közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerdán a Facebook-oldalán megjelent interjúban. Kásler Miklós hozzátette: számoltak azzal, hogy a vírus egyes osztályokban megjelenhet, de az, hogy mindegyikben, az teljesen kizárt. Magyarországon több mint 13 ezer helyszínen folyik az oktatás-nevelés, jelen pillanatban ezrelékben mérhető az érintettség A miniszter kijelentette, ezt a helyzetet „uralni” lehet egyes osztályok digitális oktatásra való áttérésével, illetve néhány intézmény esetében átmeneti szünet bevezetésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.