Közélet

Nyolc szegedi iskolában állítanak fel hőkapukat

Nyolc szegedi iskolában állítanak fel hőkapukat

2020. szeptember 29., kedd
Nyolc szegedi iskolában állítanak fel hőkapukat

Mint az Müller Cecília tiszti főorvos az operatív törzs korábbi sajtótájékoztatóján elmondta, amennyiben egy gyermek testhőmérséklete 37,8-nál magasabb az adott méréskor, akkor haza kell küldeni.

A Szegedi Tankerületi Központtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a város iskoláiban jelenleg is rendelkezésre állnak a testhőmérséklet mérésére szükséges eszközök, de szerdáig újabb, érintésmentes hőmérőket osztanak ki a zavartalan reggeli iskolakezdés érdekében.

Szintén ezt segíti elő, hogy azokban az iskolákban, ahol nagyobb tanulói létszám beléptetését kell megoldani, hőkapukat szerelnek fel. A Tankerületi Központ 8 szegedi iskolában telepít ilyen a kapukat, azt azonban nem részletezték, hogy pontosan melyik intézményekről van szó.

A mérések elvégzése és az iskolába történő beléptetés az intézmények hatáskörébe tartozik. Amennyiben valamelyik diák estében felmerül a fertőzés gyanúja, akkor az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott intézkedési tervet követik a tanintézmények.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.