Közélet

Német Ferenc fél éve rendületlenül segíti a látássérültek élelmezését

Német Ferenc fél éve rendületlenül segíti a látássérültek élelmezését

2020. szeptember 16., szerda
Német Ferenc fél éve rendületlenül segíti a látássérültek élelmezését

Dér Veronika, a Látássérültek Dél-alföldi Egyesületének vezetője lapunknak elmondta, a koronavírus-járványt megelőzően minden reggel egy teherautó szállította a SZEFO telephelyére az Élelmiszerbank által felajánlott ételt, amit a megváltozott munkaképességű emberek között osztottak szét.

A koronavírus miatt a szállítást határozatlan időre felfüggesztették, ezért eleinte taxival vitte az élelmet az egyesület tagjainak, majd segítséget kért Német Ferenctől, aki nagy lelkesedéssel állt rendelkezésre és március 15-e óta hétfőtől péntekig mindennap, sőt, alkalmanként még szombaton is segít eljuttatni az élelmet a rászorulóknak.

Dér Veronika kiemelte, a képviselőnek köszönhetően nem kell taxival szállítania az élelmiszereket, így havi szinten 80-100 ezer forintot spórol meg.

Megemlítette, hogy Szeged vonzáskörzetében hetente egyszer tesznek egy nagykörutat, amely során azoknak az időseknek és megváltozott munkaképességű embereknek szállítanak élelmet, akik nem tudnak elmenni érte az elosztóközpontba.

Szót ejtett arról is, hogy amikor augusztus első felében két hétre leállt a SZEFO, akkor a Torontál téri Vakok intézetébe szállítmányoztak.

Német Ferenc elmondta, eleinte úgy gondolta, hogy csak átmeneti megoldás lesz a fuvarozás, de az adományozók és a rászorulók részéről olyan sok jó embert ismert meg, hogy végül állandóvá vált a segítség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.