Közélet

Megújult az újszegedi Vörösmarty iskola

Megújult az újszegedi Vörösmarty iskola

2020. augusztus 31., hétfő
Megújult az újszegedi Vörösmarty iskola

A Vörösmarty már a hatodik szegedi iskola, amely 2018 óta megújult a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A Vörösmarty energetikai korszerűsítésére 310 millió forint európai uniós és 252 millió forint saját forrást, vagyis összesen 562 millió forintot használt fel az önkormányzat.

A beruházás eredményeként az iskola szebb és modernebb lett, az üzemeltetésére pedig kevesebbet kell költeni. A felújítás során a külső nyílászárókat modern, hőszigetelt ajtókra, ablakokra cserélték. A homlokzat hőszigetelést és új színezést kapott. A lapos tetőn hő- és vízszigetelést végeztek. A tetőre napelemek kerültek, így az iskola üzemeltetéséhez megújuló energiát is felhasználnak. Az iskola villámvédelmi rendszere is megújult.

Korszerűsítették az iskola fűtési rendszerét: a hőközpontba két új gázkazánt építettek be, és kicserélték a radiátorokat az épületben. A tantermeket, a folyosókat és a többi helyiséget kifestették.

Az épületben akadálymentes illemhelyet és mosdót alakítottak ki. Ezenkívül az akadálymentesítés részeként a vakokat és gyengénlátókat taktilis burkolati jelek és Braille-írásos információs tábla segíti a tájékozódásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.