Közélet

Körforgalomért tüntetnek Szabó Bálinték

Körforgalomért tüntetnek Szabó Bálinték

2020. augusztus 11., kedd
Körforgalomért tüntetnek Szabó Bálinték

Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője szerint balesetveszélyes az Etelka sor és a Felső Tisza-part kereszteződése, ezért tüntetés keretében hívná fel a figyelmet egy kiépítendő körforgalom fontosságára.

Szabó lapunknak elmondta, három évvel ezelőtt írt először levelet az önkormányzatnak, amelyben felhívta a figyelmet a Felső Tisza-part és az Etelka sor kereszteződésének veszélyességére, de választ azóta sem kapott. Az önkormányzati képviselő megemlítette, hogy amióta felújítás miatt lezárták a Csillag teret, Petőfitelep, Tápé és Felsőváros teljes forgalma az említett útszakaszon halad keresztül, ez a forgalomnövekedés pedig rendőri irányítást vagy átmeneti jelzőlámpát igényelne. – Az Etelka sorról Tápé felé kanyarodók nem tudnak kihajtani szabályosan, ebből pedig komoly problémák adódnak. A Csillag tér lezárása óta két baleset is történt, a legutóbbi hétfőn, amely személyi sérüléssel és jelentős anyagi kárral járt – fogalmazott Szabó.

Hétfőn személyi sérüléssel járó baleset történt a veszélyes kereszteződésben (Fotó: Szabó Bálint)

Hozzátette, a városfejlesztési irodán kezdeményezte átmeneti táblák és forgalomirányító lámpák kihelyezését, valamint az útburkolati jelek megerősítését, újrafestését is, de az ügyben ezidáig nem történt előrelépés. A Mindenki Szegedért Mozgalom ezért az augusztus 24-i héten egy tüntetés keretében hívja fel a figyelmet a kereszteződés veszélyességére és egy létesítendő körforgalom fontosságára. Szabó Bálint kitért arra is, hogy a szakemberek szerint kiépíthető a körforgalom, csak a városvezetés hozzáállásán múlik a dolog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.