Közélet

Idén még biztosan nem úszhatunk az új sportuszodában

Idén még biztosan nem úszhatunk az új sportuszodában

2020. augusztus 14., péntek
Idén még biztosan nem úszhatunk az új sportuszodában

Közel fél évszázada, egész pontosan 41 éve nem épült a városban sportcélra isalkalmas uszoda, így különös izgalommal figyelik a szegediek az Etelka soron épülő új uszoda építését. A munkálatok jól haladnak, idén be is fejeződnek, azonban az átadás csak 2021-ben lesz.

Az épülő szegedi uszoda a Modern városok program keretében több mint 16 milliárd forintos kormányzati támogatásból valósul meg.A fejlesztés során egy 1200 fős fix lelátós fedett versenyuszoda épül meg egy 50 méteres versenymedencével együtt. Emellett egy 25 méter hosszú bemelegítő medence, egy 20 méter hosszú meleg vizes tanmedence, valamint egy meleg vizes lazító ülőmedence is az uszoda része lesz. A létesítményben nagypályás és rövidpályás úszóversenyek, illetve vízilabda-mérkőzések is megrendezhetők. Emellett az akadálymentes kialakításnak köszönhetően különböző parasportversenyeket is lehet majd benne tartani

.

Az épület északi oldalán egy zöldfelületet alakítanak ki, ahol napozhatnak majd a látogatók, a másik oldalán pedig szintén egy zöldfelületen a büfé kap egy nyitott teraszt.

– Az épületszerkezet 99 százaléka elkészült, a tetőszerkezet is kész és hamarosan a napelemek telepítése kezdődik. Belül már zajlik a gipszkartonozás és rövidesen elkezdődnek a hidegburkolati munkák, zajlik a légtechnika, valamint az uszodatechnológiai szerelés a pincében– nyilatkozta a Rádió 88-nak Csanádi Zoltán, a beruházást koordináló Szeged Pólus Nkft. ügyvezetője. Az uszoda és az épülő sportcsarnok miatt megnövekszik a forgalom az Etelka sor környékén, ezért a forgalmi rendet is át kell alakítani. Ennek egyik eleme Kereszttöltés utca–Tápai utca–Etelka sor kereszteződésében létesítendő körforgalom. Ennek átadását júniusra ígérték, itt azonban csúszásban van a munka, jelenleg a körforgalom belső szigetének szegélyét építik. Megtudtuk, a tervek szerint augusztus végéig már egy réteg aszfaltburkolatot is kap az Etelka sor és Tápai utca kereszteződése.

Csanádi Zoltán azt is elmondta, hogy a jelenlegi ütemtervek szerint az uszoda munkálataival még az idei év végére elkészülnek, azonban egy hosszadalmas használatbavételi eljárás is kell ahhoz, hogy birtokba vehessék a szegediek a létesítményt. Ez a folyamat hónapokig tart, így az átadás csak a jövő évben lesz.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.