Közélet

Hitoktatókat díjazott az egyházmegye

Hitoktatókat díjazott az egyházmegye

2020. augusztus 27., csütörtök
Hitoktatókat díjazott az egyházmegye

A lap cikke szerint a Veni Sancte szentmisén Kiss-Rigó László elmondta, a hitoktatók feladata sokrétű, és nagyon fontos, hogy minden tanévben legyenek olyan katekéták, akik a fiatalabb generációnak korszerűen, szakszerűen és hitelesen adják át a Jézus Krisztusba vetett hitük ismereteit. A Szentlélek iránymutatását és bátorítását is a hitoktatói feladatok sikeres teljesítéséhez kérte a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke.

Az evangéliumban hallott példabeszédet kifejtve Kiss-Rigó László Jézus emberi kapcsolatairól beszélt. Kiemelte, hogy a Megváltó korában is voltak ellenszenvesek, akik értékrendjük ellenére álszent módon alkalmasnak tartották magukat arra, hogy a hit igazságait hangoztassák és hirdessék. Aláhúzta azonban, hogy Jézus új alapokra helyezte a tanítást, 12 apostolt választott maga mellé, akiket megfelelően irányított és nevelt.

A szentmise végén átadták az egyházmegye által alapított Pro Catechesi-díjakat. Elhangzott, hogy az elismerésben azok részesülhetnek, akik a hitoktatás, a liturgikus nevelés és a keresztény közösség szervezése területén hosszú évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

Megbecsülése jeléül Kiss-Rigó László a békéscsabai Menkóné Kiss Mártának és a csongrádi Kecskés Lászlónak adta át díjat. Elhangzott, Menkóné Kiss Márta negyedévszázados munkája során tevékenykedett Békéscsabán, Budapesten, Kétsopronyban, Kamuton és Békésen is, mentorként, hittantáborok és versenyek szervezőjeként is megállta a helyét. Kecskés László 12 éve szolgál, sokat tett a közösségért kántorként, mentorként és tanárként is. Munkája által lelkiekben gazdagodhattak a makóiak, szentesiek és a csongrádiak.

(Fotó: Imre György)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.