Közélet

Ingyenes nyaralást kapnak a kereskedelmi dolgozók

Ingyenes nyaralást kapnak a kereskedelmi dolgozók

2020. július 2., csütörtök
Ingyenes nyaralást kapnak a kereskedelmi dolgozók

Eddig példátlan módon júliustól ingyenes nyaralást biztosít a kereskedelmi alkalmazottaknak és családjaik­nak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) – jelezte a Magyar Nemzetnek az érdekképviselet, amely nem rendelkezik a korábbi állami szakszervezeti (SZOT) vagyonból fennmaradt saját üdülővel az országban.

Bubenkó Csaba elnök elmondta: a Tatai-tó partján álló színvonalas nyaralóházat ingyenes használatra anonim magánszemélyek ajánlották fel, akik így kívánják kifejezni elismerésüket a pultok, standok mögött állóknak, mivel a köztudottan alulfizetett bolti dolgozók a veszélyhelyzetben derekasan helytálltak a folyamatos lakossági kiszolgálás érdekében. – A pánikvásárlások időszakában, illetve a COVID–19 árnyékában folyamatosan emberfeletti munkát tettek le a asztalra a kereskedelem legfontosabb szereplői, akiknek sokszor szabadidő, de főképp anyagi lehetőségek híján nincs módjuk a családjukkal tölteni egy hosszabb nyári pihenést – mondta az elnök. Jelezte: nagy az érdeklődés a különleges lehetőség iránt. A jelentkezők költségtérítés, illetve a kormány jóvoltából idegenforgalmi adó befizetése nélkül hat napot tölthetnek el többedmagukkal a teljesen felszerelt apartmanokban a nyár végéig. Ehhez a KDFSZ-nél kell jelentkezni, ahol megszervezik a családok gondtalan nyaraltatását. – A nagylelkű felajánlás alapján is úgy tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb a becsülete a kétkezi munkának – jegyezte meg Bubenkó Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.