Közélet

Dobókocka alakú dinnyét termesztettek Vásárhelyen

Dobókocka alakú dinnyét termesztettek Vásárhelyen

2020. július 1., szerda
Dobókocka alakú dinnyét termesztettek Vásárhelyen
Tavaly kockadinnyéket nevelt, idén pedig dobókockadinnyékkel rukkolt elő egy hódmezővásárhelyi termelő - írja a Promenád.

A tavalyi kockadinnyék után idén újabb érdekességgel rukkolt elő Pap Róberthódmezővásárhelyi dinnyetermesztő, ezúttal dobókockadinnyét nevelt. A különleges gyümölcsök íze, érettsége azonban elmaradhagyományos társaitól. A cikk emlékeztet, hogy a Pap család évtizedek óta termeszt dinnyét,

jelenleg 12 ezergörög- és sárgadinnye-palántát nevelnek.

Papp Róbert már tavaly is készített néhány kocka alakú dinnyét, ebben az évben azonban továbbgondolta a korábbi ötletét. – Kocka alakú sablonokat vásároltam, amikbe három hétre belehelyeztem a kis dinnyéket, hogy szép lassan felvegyék a formát. Azt gondoltam, tavaly már kitapasztaltam a folyamat rejtelmeit, azonban ebben az évben is törtek szét tartók, mivel a gyümölcsök növekedés közben szétfeszítették azokat - mondta a lapnak Papp, aki azt is elárulta, hogy

a kockadinnyék 15 centiméter magasak és szélesek, valamint nagyjából 4 kilósak.

A termelő idén az egyik sablonba pontokat ragasztott, a dobókocka számainak megfelelően, így az egyik gyümölcs úgy fejlődött ki, hogy minden oldalán egytől hatig valamelyik szám látható. Papp Róbert azt is elmondta, hogy a kockadinnyék nem kerülnek forgalomba, ezeket el fogja ajándékozni, míg a dobókockát "rendeltetésszerűen" fogja majd használni:egy kerti partin a barátokkal közösen fogják eldobni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.