Közélet

A következő tanévtől minden diák ingyen kapja a tankönyveket

A következő tanévtől minden diák ingyen kapja a tankönyveket

2020. július 24., péntek
A következő tanévtől minden diák ingyen kapja a tankönyveket

Szeptembertől minden általános és középiskolás diák ingyen juthat hozzá a tankönyvekhez - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Ez 20-40 ezer forint megtakarítást jelenthet egy diák esetében a családoknak - mondta Rétvári Bence. Amíg a polgári kormány működik, minden család számíthat arra, hogy gyereke ingyen jut hozzá a tankönyvekhez - tette hozzá. A politikus úgy vélekedett, hogy a "polgári kormányzás" nyomán szemléletváltás történt. A baloldali kormányok üzletként tekintettek a tankönyvkiadásra. Privatizálták a szektort, amelynek nyomán elszabadultak az árak és 10 milliárdos nagyságrendű profithoz jutottak a magánkiadók - mondta Rétvári Bence. A tankönyvellátás nem üzlet, hanem közszolgáltatás - jelentette ki az államtitkár.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.