Közélet

Jól működik a Gyógyszerész a háznál elnevezésű szolgáltatás Szegeden és környékén

Jól működik a Gyógyszerész a háznál elnevezésű szolgáltatás Szegeden és környékén

2020. június 10., szerda
Jól működik a Gyógyszerész a háznál elnevezésű szolgáltatás Szegeden és környékén

Május 20-tól hivatalosan is elindult Szegeden és 50 kilométeres körzetében a „Gyógyszerész a háznál” elnevezésű szolgáltatás, amelynek keretében bárki ingyenes gyógyszer-házhozszállítást, és házi gyógyszerészi tanácsadást igényelhet. A projekt a Tisza Lajos Közéleti Egyesület és a Hunnia Patika együttműködésében valósult meg, az Európai Szociális Alap támogatásával.

Az egyesület közleményében azt írja, hogy sokéves gyógyszertári tapasztalataikat összegyúrva és a technológia lehetőségek bővülésével egy olyan szolgáltatást alakítottak ki, amely hosszú távon fenntartható, és hatékonyan szolgálja nemcsak a betegek, de gyakorlatilag mindenki érdekeit. Megfigyelték, hogy sokan érkeznek záróra előtt a patikába, mert olyan kérdésük, kérésük van, amelyet kellemetlennek éreznek mások előtt feltenni, ezért - kerülve a forgalmas napközbeni órákat - nyitásra vagy zárásra időzítették érkezésüket. A jelenlegi járványhelyzet is tovább nehezítette betegeik, vásárlóik életét, hiszen az idősávok miatt nehezebb úgy időzíteni a vásárlást, hogy ha kérdésük van, akkor arra is jusson idő, de a távolságot is tudják tartani, és az időből se fussanak ki. Sok olyan beteget, egyedül élő idős embert ismernek, akik nem tudnak eljönni a rendszeresen szedett gyógyszereikért, mozgásukban korlátozottak, vagy sokat kellene utazniuk, ezért hozzájuk eddig gyógyszerész kollégáik jártak ki munkaidőben. A járvány miatt ezek a kérések teljesen érthető módon egyre gyakoribbá váltak, és ez volt az a pont, amikor úgy döntöttek, hogy külső segítséggel megoldást keresnek ezeknek az embereknek. A rendszerrel hosszú távon tudják biztosítani mindenkinek azt a lehetőséget, hogy sürgetés nélkül, diszkréten tudjon beszélgetni egy-egy szakemberrel a betegségéről, panaszairól, életmódjáról, házhoz rendelje vényköteles, vagy recept nélkül is kapható gyógyszereit, tápszerét, pelenkát, vagy az ápolási segédeszközöket. A szakemberek az előre megbeszélt időpontban érkeznek, és minden folyamatot szigorúan dokumentálnak, hogy a jogszabályi feltételeket maradéktalanul betarthassák. A megrendelőknek lehetőségük van ilyenkor feltenni kérdéseiket, átnézhetik közösen a házipatikát, odaadhatják munkatársainknak a lejárt szavatosságú gyógyszereket, és ők gondoskodnak a biztonságos hulladékkezelésről. A házhoz szállítás havonta egy alkalommal mindenkinek díjmentes Szegeden és 50 kilométeres körzetében. A kiszállítási terület meghatározásakor az a cél vezérelte őket, hogy azokhoz is eljuthassanak a megrendelt gyógyszerek, és azok is élhessenek a tanácsadás lehetőségével, akik városon kívül, kistelepülésen, faluban vagy tanyán élnek. Bővebb információt a vényköteles, vagy recept nélkül kapható gyógyszerek kiszállításáról, és a házi gyógyszerészi tanácsadásról az alábbi weboldalon találni:

https://gyogyszereszahaznal.hu/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.