Közélet

Tíz napja nincs új fertőzött Csongrád megyében

Tíz napja nincs új fertőzött Csongrád megyében

2020. május 24., vasárnap
Tíz napja nincs új fertőzött Csongrád megyében
Az elmúlt 24 órában négyen meghaltak és 3741-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon.

A

koronavirus.gov.hu

oldal tájékoztatása szerint,

az elhunytak száma 486-ra

emelkedett, míg

1690-en már gyógyultan távoztak

a kórházból. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 61 százaléka, a gyógyultak 49 százaléka budapesti. 442 ember igényel kórházi kezelést, közülük 28-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint jelenleg

11 934-en vannak hatósági házi karanténban

. A

mintavételek száma 162 925.

Kiemelték:

a védekezés második szakaszában vagyunk

; ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, írták, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Arra figyelmeztettek, hogy továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Közölték, hétfőtől az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend. Az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendeletet is már kihirdették a Magyar Közlönyben. Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1780 ember) és Pest megyében (525) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (367), Zala megye (245), Komárom-Esztergom megye (236) és

Csongrád megye (114)

. Békés megyében (11) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.