Közélet

Javításra szorult a liget rekortánja

Javításra szorult a liget rekortánja

2020. május 4., hétfő
Javításra szorult a liget rekortánja

Idővel egyre többen panaszkodtak, hogy a nemrégiben felújított újszegedi liget rekortán futópályája egyenetlen és több helyen is megsüllyedt. Hétfőn nekiláttak a probléma elhárításának.

– Ha végigfutják a rekortán pályát, látni fogják, hogy a növényzet kikezdte a rekortánt; most kellene megjavítani, amíg nem kerül sokba – írta nekünk e-mailben Béla. Nem ő volt az egyetlen, aki az elmúlt hónapokban kifogással illette a város legnépszerűbb parkjának futófolyosóját: az általános vélekedés szerint a rekortán helyenként túlságosan puha, van, ahol púpos, az pedig tény, hogy néhol már repedezik rajta a burkolat.

Repedezik a liget rekortánja (Fotó: Sándor Judit)

Helyszíni szemlénkkor még ugyanúgy megvolt az a méretes repedés,

amiről két hónappal ezelőtt cikkeztünk

, ugyanakkor az egyik szakaszon szakemberek egy csoportja szorgosan dolgozott azon, hogy kijavítsa a rekortán hibáját. Elképzelhető, hogy a futófolyosó különösen nagy igénybevételnek volt kitéve az elmúlt hetekben, ugyanis a kijárási korlátozás ellenére

hétvégente rendszerint tömve volt a város tüdeje

sportolni vágyó szegediekkel.

Javításra szorult a rekortán pálya (Fotó: Sándor Judit)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.