Közélet

Várhatóan elmarad a Borfesztivál és a Hídivásár is

Várhatóan elmarad a Borfesztivál és a Hídivásár is

2020. április 2., csütörtök
Várhatóan elmarad a Borfesztivál és a Hídivásár is

Botka László a városi televíziónak nyilatkozva azt mondta: nem valószínű, hogy idén megrendezik az egyik legnépszerűbb szegedi rendezvényt a veszélyhelyzet miatt.

Elmaradhat idén aXVI. Szegedi Borfesztivál, a Dóm Téri Kavalkád, és a Hídivásár. Botka László polgármester a Szeged TV-ben tegnap azt mondta, hogy a veszélyhelyzet várhatóan kihatással lesz a hagyományos Szeged Napja rendezvénysorozatra és a május 1-i rendezvényekre is. "Ha központi korlátozásokat nem oldják fel, akkor egészen biztos nem lesz sem május 1-i rendezvény, sem Szeged Napja Rendezvénysorozat. Márpedig

a kormány előrejelzése szerint júniusban-júliusban tetőzik a járvány, akkor egészen biztos, hogy nem fogják ezeket a korlátozásokat májusban feloldani. "

- mondta Botka. Az, hogy a rendezvények bármelyikét később, a veszélyhelyzet visszavonása után pótolják-e vagy sem, arról egyelőre nem érkezett bejelentés. Az idei Szeged Napja Ünnepségsorozatot május 15. és 24. között rendezték volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.