Közélet

Tovább nőtt a liget népszerűsége - galéria!

Tovább nőtt a liget népszerűsége - galéria!

2020. április 7., kedd
Tovább nőtt a liget népszerűsége - galéria!
Mint ismeretes, hétvégén gyakorlatilag tömve volt az újszegedi liget piknikező családokkal, sportoló fiatalokkal, vagy éppen csoportokba verődött idősekkel. A szabadba vágyók lelkesedése - vagy inkább felelőtlensége - hétfőn sem változott, sőt, számuk tovább gyarapodott.

Sándor Judit fotóriporter-kollégánk hétfő délután nyakába vette a várost. Szeretett volna meggyőződni arról, hogy a szegediek fegyelmezetten betartják-e a kijárási korlátozást. Sajnos elszomorító felvételekkel jelentkezett.

Fotó: Sándor Judit

Fény derült arra, hogy az újszegedi liget nem csupán hétvégén örvend rendkívüli népszerűségnek, hanem a hétköznapok alkalmával is. Sőt, hogy csak egyetlen példát említsünk: a kosárpályánál nagyjából megduplázódott a sportolni vágyók száma szombathoz képest.

Fotó: Sándor Judit

Szintén változás, hogy a kosarasok mellett megjelentek a kerékpárosok és a gördeszkások is a skate parknál.

Fotó: Sándor Judit

A köztéri fitneszgépeknél pedig gyakorlatilag hosszú perceken kellett várakozni, mire az ember sorra kerülhetett.

Fotó: Sándor Judit

Tarjánban, a Zápor-tónál néhányan jó ötletnek gondolták, hogy kiülnek a szabadba. Mentségükre legyen mondva, hogy jóval kevesebben tették ezt, mint a ligetnél, ugyanakkor itt is megfigyelhető, hogy a legtöbben nem tartották be az egymás közt javasolt másfél-két méteres távolságot.

Fotó: Sándor Judit

A Vértónál is akadt pár ember, aki a padokon ülve diskurált a szó szoros értelmében vett közeli ismerősével.

Fotó: Sándor Judit

A belváros utcáit járva több helyen is csoportokba verődött fiatalokkal találkozott fotósunk, a Széchenyi téren például sikerült lencsevégre kapnia egy fiatalokkal beszélgető idős embert is.

Fotó: Sándor Judit

A fiatalok egyik közkedvelt találkozási helye, a Huszár Mátyás rakpart sem árválkodott magányosan hétfő délután, bár az eddig említett városrészek közül itt tartózkodtak a legkevesebben.

Fotó: Sándor Judit

Öröm az ürömben, hogy akik ellenállhatatlan vágyat éreznek magukban a szabad levegő iránt, jellemzően kerékpárral jutnak el kiszemelt úti céljukhoz.

Fotó: Sándor Judit

A Belvárosi hídon, a rakparton, valamint a Széchenyi téren is gyakori látvány volt a kétkerekű.

Fotó: Sándor Judit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.