Közélet

Gulyás Gergely szerint május 3-ig hatályosak a korlátozó szabályok

Gulyás Gergely szerint május 3-ig hatályosak a korlátozó szabályok

2020. április 23., csütörtök
Gulyás Gergely szerint május 3-ig hatályosak a korlátozó szabályok

Május 3-ig hatályban maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt, jelenlegi korlátozó szabályok - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Május 3-ig új szabályrendszert kell megalkotni, mégpedig úgy, hogy a leginkább veszélyeztetett időseknek és a nagyvárosoknak a védelmét megfelelő körülmények között továbbra is tudják biztosítani - mondta. Erről a kormány jövő szerdán dönt - közölte. Kifejtette: a nemzetközi gyakorlatban látni olyan intézkedéseket, amelyeket a magyar kormány egyelőre korainak tart, így például nem tartja időszerűnek az összes diák visszaengedését az iskolákba. De azt megállapította a kormány, hogy az egészségügy felkészültsége lehetővé teszi a magyar gazdasági élet újraindítását, ám csak fokozatosan, szigorú menetrend alapján - mondta Gulyás Gergely. Beszámolt arról a kormánydöntésről, hogy a honvédség fertőtleníti az idősotthonokat.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.