Közélet

Felelőtlenség! Tömve volt a liget hétvégén

Felelőtlenség! Tömve volt a liget hétvégén

2020. április 6., hétfő
Felelőtlenség! Tömve volt a liget hétvégén

Piknikező családok, sportoló fiatalok és szabadba vágyó nyugdíjasok lepték el szombaton az újszegedi ligetet.

Úgy tűnik, hiába próbálja a kormány minden lehetséges úton-módon eljuttatni az embereknek azt az egyszerű és rövid kérést, hogy a koronavírus-járvány miatt aki csak teheti, maradjon otthon. Sokan nem hajlandók tudomást venni a helyzet komolyságáról. – Teljes mértékben megértem, hogy jó időben a legtöbben a szabadba vágynak. Mindezek mellett felháborító, hogy pont az idősek, akikre a legnagyobb veszélyt jelenti a vírus, békésen császkálnak a késő délutáni órákban a liget területén – fejtette ki aggodalmát Vanda, akitől a fényképeket kaptuk.

Ha ez egy átlagos áprilisi hétvége lenne, azt is mondhatnánk, hogy semmi meglepőt nem tapasztalunk a fényképen: piknikező családok és friss levegőre vágyó nyugdíjasok békésen élvezik a kellemes napsütést a szabadban. Jelen esetben viszont meglehetősen felelőtlen magatartásról tesznek tanúbizonyságot.

A liget fősétányán is nagy volt a forgalom, sokan négy-ötfős csoportokban járkáltak a parkban. Akadt köztük néhány idős polgártárs is.

Olvasó-tudósítónk beszámolója szerint a kosárpálya is tömve volt: a csapatokba verődött fiatalok komoly rangadókat vívtak egymással.

Voltak, akik inkább a köztéri fitneszgépeket vették igénybe. A problémát fokozza, hogy a jelek szerint kesztyű nélkül tették mindezt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.