Közélet

Repedezik a rekortán futópálya a ligetben

Repedezik a rekortán futópálya a ligetben

2020. március 10., kedd
Repedezik a rekortán futópálya a ligetben

Többen is jelezték az elmúlt hetekben, hogy néhány helyen berepedezett az újszegedi liget rekortán futópályája.

Alig egy éve adták át

felújított ligetet, máris kiütközött rajta néhány probléma. A szegediek körében kifejezetten népszerű rekortán futópályán több helyen is repedezés keletkezett, néhol pedig túlságosan puhának vélik a sportolók. – Szerda este arra lettem figyelmes, hogy egy jókora repedés keletkezett a futópálya közepén. Nem tudom, hogy mennyire normális ez, hiszen nem olyan régi ez a pálya. Sajnálnám, ha ilyen hamar tönkremenne, mert szeretek odajárni – osztotta meg észrevételét Kata.

Egy másik olvasónk szerint a futósáv a kutyafuttató környékén érezhetően púposodik, ráadásul egyre puhább a futófelület. – Egyre inkább olyan érzésem van, mintha futóhomokon lépkednék. Hétről hétre egyre puhább a rekortán, különösen a kutyafuttatónál. Igaz, jobb, mintha kemény lenne, mint a beton, de azért ez sem túl ideális – fejtette ki álláspontját. Terepszemlénk alkalmával mi is szembesültünk a repedéssel, a rekortán púposodásával kapcsolatos észrevételt viszont nem tudtuk megerősíteni, ugyanakkor rendszeresen a ligetben futó kollégánk alátámasztotta, hogy helyenként szokatlanul puha a felület. Szerettük volna megtudni a kivitelező álláspontját a pálya állapotáról, de nem vette fel a telefont. Korábban megírtuk, hogy a tavalyi szeptemberi óriási szélvihar következtében jelentősen megrongálódott az egyik szabadtéri fitneszgép, azt azonban rövid idő alatt helyreállították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.