Közélet

Koronavírus: Vajdaságban eddig 41 igazolt fertőzöttet regisztráltak

Koronavírus: Vajdaságban eddig 41 igazolt fertőzöttet regisztráltak

2020. március 26., csütörtök
Koronavírus: Vajdaságban eddig 41 igazolt fertőzöttet regisztráltak

Vajdaságban a hivatalos adatok szerint eddig 41 igazolt koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ebből huszonkettőt Újvidéken vettek nyilvántartásba – jelentette ki Igor Mirović tartományi kormányfő – írja a szerbiai RTV honlapjára hivatkozva a Szabad Magyar Szó.

Mirović, aki a Rendkívüli Helyzetek Tartományi Törzskarát is irányítja azt mondta, hogy Belgrád, Niš és Valjevo után Újvidék a negyedik legfertőzöttebb város Szerbiában. Elmondta, 14 beteget ápolnak a Vajdasági Klinikai Központban, közülük hárman vannak súlyos állapotban lélegeztetőgépre kapcsolva –

olvasható a cikkben.

– Az Újvidéki Vásár csarnokát felkészítjük arra az esetre, ha a legrosszabb forgatókönyv valósulna meg és a kijelölt kórházak már nem tudnák ellátni a fertőzötteket. Vajdaság területén más objektumok is ki vannak jelölve, ahol karanténba helyezhetjük azokat, akik külföldről tértek vissza. Ez a Letenka tábor, illetve a zombori kaszárnya, de más helyeken is létesíthetünk ilyen táborokat a helyzet alakulásától függően – fogalmazott a kormányfő.

Hatan haltak meg eddig

Az N1 értesülései szerint az éjszakai órákban két újabb koronavírusos beteg hunyt el Szerbiában, ezzel hatra emelkedett a halálos áldozatok száma az országban.

További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.