Közélet

Fontos intézkedéseket hozott Botka László

Fontos intézkedéseket hozott Botka László

2020. március 23., hétfő
Fontos intézkedéseket hozott Botka László

Botka László polgármester ma újabb három intézkedést rendelt el Szegeden, a járványügyi veszélyhelyzetben.

  • Ha március végéig bezárnak azok az üzletek, cégek és vendéglátóhelyek, amelyek önkormányzati tulajdonú ingatlanban működnek, és ezt az IKV Zrt.-nek igazolják, akkor április 1-től mentesülnek a bérletidíj-fizetési kötelezettség alól. A bezárt teraszok után mentesülnek a közterület-használati díj megfizetése alól is. Ha valaki az önkormányzati tulajdonú ingatlant másnak adta albérletbe, akkor mentesül a fizetési kötelezettség alól, ha igazolja, hogy az albérlőjének semmit sem kellett fizetnie a bezárás után.
  • Tovább szűkül az elkövetkező napokban a szegedi tömegközlekedés, de úgy, hogy a nélkülözhetetlen közszolgáltatások, a gyógyszertárak, az élelmiszerüzletek és -gyártók dolgozói továbbra is el tudjanak jutni munkahelyükre.
  • Azonnali hatállyal bezár a Cserepes sori piac.

Szeged város önkormányzata továbbra is arra kér mindenkit, hogy ha teheti, maradjon otthon! Vigyázzunk az idősekre és a gyermekekre!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.