Közélet

Felháborodás: veszélyhelyzetben is büntetnek a parkolóőrök Szegeden

Felháborodás: veszélyhelyzetben is büntetnek a parkolóőrök Szegeden

2020. március 23., hétfő
Felháborodás: veszélyhelyzetben is büntetnek a parkolóőrök Szegeden

Hétfő délelőtt több olvasónk jelezte, a koronavírus-járvány ellenére a parkolóőrök bőszen büntetik az autósokat Szegeden. Pedig most inkább a bécsi példa hasznosabb lenne: az osztrák fővárosban már ingyen lehet parkolni, hogy gyorsabban végezhessenek a dolgukkal az emberek.

A szegedi parkolóőröket nem tartja vissza semmilyen veszélyhelyzet, semmilyen koronavírus-járvány! Büntetnek most is, mint általában.

"Ez mindennek a teteje! Ez valaki szerint normális?"

- írta felháborodottan Helga, aki nem csak fotókat küldött, de érdekes és jogos kérdéseket is felvetett:

  • Elhiszem, hogy nekik nincs lehetőségük az otthoni munkára, de nem lehet a parkolóőröket az idős betegek segítségére "átvezényelni", például kiszállításra?
  • Se maszk, a kesztyű is pamut és a hideg ellen véd. A vírus a papíron és a műanyagon vidáman megél. Ráadásul az automatán a gombokat sem fertőtlenítik Én érzem csak veszélyesnek ezt?
  • Szabálykövető vagyok, de múlt héten én is megálltam 8-10 percre édesanyám lakása előtt és nem váltottam jegyet, mert kapkodtam, siettem haza. Biztos vagyok benne, hogy sokan hasonlóan, kapkodva és nem szándékosan felejtik el. Biztos jó ötlet a büntetés?

Másik olvasónk, Csaba egy fényképet is mellékelt a levele mellé és csak annyit írt:

"most, amikor az emberek napi létbiztonsága van veszélyben, egy több ezer forintos parkolási büntetés anyagi csődöt hozhat".

Ráadásul azt is megjegyzi, hogy nagyon sok szegedi lehet, aki nem itt dolgozik, de a #maradjotthon kampány miatt hazajött. Nekik napi több ezer forintba kerülne a veszélyhelyzet idején a parkolás. Ők mit tudnak tenni? Ezeket a kérdéseket elküldtük az önkormányzatnak. Kíváncsiak vagyunk, hogy vajon tervezik-e, hogy Szegeden is bevezessék átmenetileg az ingyenes parkolást, ahogy tették azt Bécsben.

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.