Közélet

Cikkünk után elkerítették a balesetveszélyes területet

Cikkünk után elkerítették a balesetveszélyes területet

2020. március 26., csütörtök
Cikkünk után elkerítették a balesetveszélyes területet

A felújítása egyelőre még csúszik.

Kedden írtuk meg

, hogy a Nagyállomás előtti téren balesetveszélyes állapotok uralkodnak hetek óta. Olvasónk jelzése után fotósunk is elment a helyszínre és ezt találta ott:

Mivel nem volt egyértelmű, hogy ki a tér gazdája, ezért a MÁV-nak és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprift Kft-nek (SZKHT) is kérdéseket küldtünk. Ebben azt kérdeztük, hogy miért nem kerítik el a területet, ha már nem újították fel, és mikor tervezik felújítani. Cikkünk után nem sokkal elkerítették a veszélyes területet. Így:

A MÁV egyelőre nem válaszolt a kérdéseinkre, az SZKHT ügyvezető igazgatója, Makrai László viszont igen.

"A Kérdéses közterületi bontást a MÁV rendelte meg, az állomás tetőterében a szeptemberi viharkárkor képződött kár darus megoldása ügyében. A helyreállítást nem finanszírozta, mivel a hónapok óta megküldött árajánlat nem került elfogadásra."

Hozzátette, hogy nem az elkerítést annak ellenére az SZKHT munkatársai tették meg, hogy nem az ő feladatuk. A kapott információk után újabb kérdéseket küldtünk a MÁV-nak, hogy mikor tervezik megszüntetni a balesetveszélyes állapotokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.