Közélet

Könyvtárhasználati versenyt rendeznek a Somogyiban

Könyvtárhasználati versenyt rendeznek a Somogyiban

2020. február 14., péntek
Könyvtárhasználati versenyt rendeznek a Somogyiban

A Somogyi-könyvtárban rendezik a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny Csongrád megyei fordulóját február 17-én, hétfőn 10 órától.

Ez az egyetlen országos szintű könyvtárhasználati verseny, amelynek keretében két korcsoportra osztva 7-10. évfolyamos tanulók vesznek részt. Téma: „A világűr és az ember”. „A verseny célja a tehetséggondozás, a tanulók információs műveltségének – azon belül is legfőképpen könyvtárhasználati tudásuk, szövegértésük, logikus gondolkodásuk és kreativitásuk – fejlesztése. Célja továbbá az önálló tanuláshoz szükséges kompetenciák fejlesztése, az iskolai tanulási folyamat során részekre bontott ismeretelemeket egységbe foglaló, szintetizáló, az információs műveltséget és a forráshasználati képességeket mozgósító tudás mérése, értékelése” – olvasható a versenykiírásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.