Közélet

Lakást vett Botkáéktól, majd letárgyalta a polgármester titkárnőjének ügyét a Szeviép-bíró

Lakást vett Botkáéktól, majd letárgyalta a polgármester titkárnőjének ügyét a Szeviép-bíró

2020. január 24., péntek
Lakást vett Botkáéktól, majd letárgyalta a polgármester titkárnőjének ügyét a Szeviép-bíró

Hiába mondta ki a Szegedi Járásbíróság Szabó Bálint ártatlanságát, a másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék bírói tanácsa nem volt hajlandó felmentő ítéletet hozni az önkormányzati képviselő ügyében - számol be a Magyar Hírlap a PestiSrácok cikkét szemlézve.

A

PestiSrácok beszámolója szerint

Szabó korábban a Botka László-vezette szegedi önkormányzat és a Szegedi Járásbíróság közötti összefonódások miatt kizárást kért, panaszát azonban a Szegedi Törvényszék, az a Kovalcsik Éva bírónő utasította el, aki két évvel korábban a piaci ár töredékéért, 12,4 millió forintért vehetett meg egy száz négyzetméteres szegedi palotalakást a város vagyonkezelőjétől úgy, hogy nem ő volt a lakás eredeti bérlője. Az összefonódásokat, össze­férhetetlenségeket lehetett még tovább fokozni, ugyanis mint kiderült: az elsőfokú felmentő ítélet után másodfokon törvényszékre kerülő ügyet a korábbi elfogultsági panaszt elutasító bíróra és tanácsára szignálták. Szabó ügyének előzménye, hogy a politikus a Cserepes-sori piac árusaival – akiknek a szerződését 2016-ban felmondta az önkormányzat – együtt akart átadni egy petíciót Botkának. A városvezető azonban nem akarta átvenni a dokumentumot, titkárnője pedig feljelentette Szabót, hogy erőszakosan lépett fel, mire kihívták rá a rendőrséget. A rendőrök bilincsben vitték el és fogdában tartották. Szabót a megismételt eljárásban felmentették a vád alól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.