Közélet

Továbbra is problémát jelent a Szent István téri susnyás

Továbbra is problémát jelent a Szent István téri susnyás

2019. december 16., hétfő
Továbbra is problémát jelent a Szent István téri susnyás

A düledező mobilkerítés csak a hajléktalanokat tartja vissza, az illegális szemétlerakók továbbra is visszajárnak a Szent István tér sarkára.

Hosszú ideje már szinte semmi sem változik a Szent István tér sarkánál található évtizedes szégyenfoltnál. Jóllehet, a derékig érő gazt elkerítő mobilkerítés némiképp újdonságnak számít, de az is olyan képet fest, mintha dinoszauruszok randevúztak volna a szegedi belvárosban.

– Ne gondolja, hogy a szél művelte ezt – fordult felém a szomszédos ABC-ből kilépő Marika néni. – Ezzel a kerítéssel annyit sikerült elérni, hogy a környéken tanyázó hajléktalanok nem a rekettyésben végzik a dolgukat. Ugyanakkor az illegális szemétlerakók továbbra is visszajárnak ide, na, ennyit a kerítésről – mondta szomorkás hangon, majd rámutatott az egyik szemeteszsákra, ami a bokrok közt lapult.

Az idős asszony keserűen hozzátette, nyáron az itt burjánzó parlagfű miatt rendszeresen panaszkodnak a helyiek. Szerinte hosszú távú megoldást kellene találni erre a problémára, amely nem feltétlenül egy düledező kerítést jelent. Pozitív példaként említhetjük a Centrum-gödört, ahol a napokban lebontották az azt elkerítő rozsdás vaskerítést és hozzáláttak az építési munkálatokhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.